Osina

Pri potulkách sociálnymi sieťami ma zaujal príspevok jednej veterinárnej kliniky, kde text znel, že isté zvieratko pre ľudskú nezodpovednosť a bezcitnosť takmer prišlo o oko…

Pomyslela som si, vďaka Bohu, že ho zachránili.  No vzápätí mi slovné spojenie o nezodpovednosti a bezcitnosti pripomenulo iný príbeh. Na konci leta minulého roka sme sa osobne stretli s nočnou morou všetkých psičkárov – osinou. U nás si to odniesla zadná laba nášho psa. S dôverou sme sa obrátili na uznávanú kliniku. Rešpektovali sme všetky rady, užívanie liekov  a pokyny, ako sa o ranu na labke starať. Veterinára sme navštívili opakovane, ale zjavne nie toho správneho. Posledný krát som odchádzala z ambulancie zdrvená, priam obvinená, že psa „ošetrujem“ spôsobom,  ktorý jeho problém nerieši  – priam jeho stav zhoršuje. Odporučenie veterinára (niekoľko mesiacov  otvorenú, opuchnutú a hnisajúcu)  ranu si nevšímať a nechať to na psa, nech si ranu líže, som prijala len veľmi ťažko. Prístupom doktora som sa cítila frustrovaná a ponížená.

 Po približne troch týždňoch sa opuch na labe rapídne zhoršil.  Náš pes bol apatický, strácal chuť do jedla , mal teplý ňufák a úplne prestal piť. Vedela som, že situácia je vážna, no k „nášmu“ veterinárovi som akosi stratila dôveru.  Vtedy som dostala kontakt a odporučenie  na pani doktorku MVDr. Martinu Itcze.  Po krátkej telefonickej konzultácii pani doktorka zdravotný stav nášho psa začala okamžite brať vážne. Okrem nie úplne vyjdenej osiny, zistila aj ďalšiu  príčinu pretrvávajúceho a rastúceho zápalu. Tentokrát po správne stanovenej diagnóze sme sa už pustili aj do boja o život nášho psa. Pani doktorka sa intenzívne a svedomito zaujímala o zdravotný stav svojho pacienta. Po zaberajúcej liečbe sme sa spolu tešili aj z drobných úspechov, vo všetkom nás podporovala. Okrem medikamentov nám dala výborné a  účinné rady, ktoré naozaj zaberali. Po každom stretnutí, telefonáte trvala na tom, aby sme jej dali vedieť ako sa pacientovi darí. Po štyroch mesiacoch má náš pes už 1 mesiac labu úplne zacelenú, z čoho sa úprimne teší aj pani doktorka.

Touto cestou sa Vám chcem pani doktorka srdečne poďakovať. Vďaka Vášmu prístupu, zmyslu pre zodpovednosť, profesionalitu a ľudskosť, Arsan neprišiel o nohu. 

Zuzana S.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *